BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Cream Cheese Stuffed Chocolate Cookies

Ingredients:

Cream Cheese Filling (Group A):

  • 170gm Cottura Cream Cheese
  • 35gm castor sugar
  • 3/4tsp BWY Vanilla Essence

Cookies Dough (Group B):

  • 200gm BWY Biscuit Flour
  • 45gm BWY Cocoa Powder
  • 1/2tsp BWY Baking Soda
  • 1/4tsp salt
  • 115gm Ausicows Unsalted Butter (room temperature)
  • 75gm castor sugar
  • 75gm brown sugar
  • 1nos egg
  • 1nos egg yolk
  • 1/2tsp BWY Vanilla Eseence

Bahan:

Inti Krim Keju (Bahan A):

  • 170gm Keju Krim Cottura
  • 35gm gula kastor
  • ¾ sudu kecil Esen Vanila BWY

Doh Kukis (Bahan B):

  • 200gm Tepung Biskut BWY
  • 45gm Serbuk Koko BWY
  • 1/2 sudu kecil Serbuk Penaik BWY
  • 1/4 sudu kecil garam
  • 115gm Mentega Ausicows tanpa garam (suhu bilik)
  • 75gm gula kastor
  • 75gm gula perang
  • 1 biji telur
  • 1 biji telur kuning
  • 1/2 sudu kecil Esen Vanila BWY

材料:

芝士陷(材料A):

  • 170克 Cottura 奶油奶酪
  • 35克 细砂糖
  • 3/4茶匙 BWY 香草精

饼干面团(材料B):

  • 200克 BWY饼干粉
  • 45克 可可粉
  • 1/2茶匙 苏打粉
  • 1/4茶匙 盐
  • 115克 Ausicows 无盐牛油 (室温)
  • 75克 细砂糖
  • 75克 红糖
  • 1颗 鸡蛋
  • 1颗 蛋黄
  • 1/2茶匙 BWY 香草精

Method:

  1. For cream cheese filling, in a bowl, add in Group A ingredients, use electric mixer beat until creamy and smooth, cover with cling film and keep in the fridge for at least 1 hour.
  2. In a mixing bowl, mix together flour, cocoa powder, baking soda and salt, put aside.
  3. In another bowl, use electric mixer to whisk butter and sugar using high speed until light and fluffy.
  4. Add in egg, egg yolk and vanilla essence, mix well. Lastly, add in flour mixture in 3 additions and mix until well combined.
  5. Divide cookies dough and roll it into ball shape, then flatten it, place a teaspoon of cream cheese mixture in the center of cookies, wrap it and shaped it into cookies ball.
  6. Place the cookies balls on baking tray lined with parchment paper, space the cookies balls apart (about 2 inches). Use a measuring cup gently press down the cookies ball to slightly flatten it.
  7. Bake at preheated oven at 190°C for 9 – 11 minutes.

Cara Membuat:

  1. Untuk inti krim keju, dalam satu mangkuk, campurkan semua Bahan A dan gunakan mixer; gaul sehingga adunan lembut dan gebu kemudian balut dengan “cling film/wrap plastik” dan simpan didalam peti sejuk selama 1 jam.
  2. Dalam mangkuk besar, campurkan tepung, serbuk koko, serbuk penaik dan garam, ketepikan.
  3. Dalam mangkuk lain, guna mixer pukul mentega dan gula sehingga kembang.
  4. Masukkan telur, telur kuning dan esen vanilla, gaul sehingga sebati. Akhirnya, masukkan campuran tepung tadi (sikit demi sedikit) dan gaulkan hingga sebati.
  5. Bahagikan doh kukis kepada bebola kecil, ratakan dan sudukan inti krim keju di tengah, balut dan bulatkan.
  6. Susun kukis di atas dulang pembakar (tinggalkan jarak 2 inci) yang telah dialas dengan kertas minyak. Kemudian, gunakan cawan penyukat; tekan dan ratakan kukis supaya kukis menjadi leper.
  7. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 190°C; selama 9 – 11 minit.

做法:

  1. 芝士陷做法, 在一个碗里,加入全部材料A, 用搅拌器搅拌至顺滑,盖上保鲜膜然后放入冰箱冷藏至少一个小时。
  2. 在一个大碗里,倒入面粉,可可粉,苏打粉和盐,搅拌均匀放置一旁。
  3. 在另一个大碗里,用搅拌器以高速打发牛油和糖。
  4. 加入鸡蛋,蛋黄和香草精搅拌均匀。最后,把刚刚搅拌好的粉类分3次加入,然后搅拌均匀。
  5. 把面团分成小团然后搓圆,然后压扁,在面团中间放入一小匙的芝士陷,然后包起来搓圆。
  6. 把曲奇摆放在在铺好一层烘焙纸的烤盘上,每颗曲奇预留2寸的位置,然后用杯子轻轻按压曲奇,使其看起来是扁圆形即可。
  7. 把曲奇放入预热烤箱中,以190°C烘烤约9-11分钟