BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
30gm Cottura White Chocolate Compound Chip (melted)
2 drops red food colouring
500gm Cottura Dark Chocolate Compound Bar (melted)
Bahan:
226gm Keju Krim Cottura
1pek Biskut Gullon (dihancurkan)
80gm Inti Raspberry Fruttose
35gm kranberi kering (dicincang kecil)
30gm Kompaun Coklat Cip Putih Cottura (dicairkan)
2 titis pewarna makanan (warna merah)
500gm Bar Kompaun Coklat Gelap Cottura (dicairkan)
材料:
226克 Cottura 奶油奶酪
1包 Gullon消化饼干(敲碎)
80克 Fruttose覆盆子陷
35克 红梅干
30克 Cottura 白巧克力粒(融化)
2滴 红色食用色素
500克 Cottura黑巧克力块(融化)
Method:
Using mixer to beat cream cheese using high speed until smooth and creamy, fold in digestive roll, raspberry filling and dried cranberries until well combined.
Shape the mixture into a ball shape, 5gm each. Freeze it for 10 minutes. Meanwhile, mix melted white chocolate and food colouring until blended.
Dip the cookies ball into melted dark chocolate and place on baking paper, drizzle with pink chocolate, refrigerate for 1 hour or until firm.
Cara Membuat:
Menggunakan mixer, pukul keju krim dengan kelajuan tinggi sehingga lembut dan gebu. Kemudian, masukkan biskut Gullon, jem raspberry dan cincangan kranberi kering; gaulkan sehingga sebati.
Bentukkan adunan ke dalam bentuk bebola, 5gm sebiji. Simpan di dalam peti ais selama 10 minit. Sementara itu, masukkan pewarna merah ke dalam coklat cip putih yang telah dicairkan; gaul sehingga sebati.
Celup/Salut bebola kukis dengan coklat gelap yang telah dicairkan dan susun di atas kertas minyak. Sebagai tambahan, hiasankan bebola kukis tadi dengan coklat merah jambu, simpan di dalam peti ais (chiller) selama 1 jam atau sehingga coklat keras.