BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chocolate Pineapple Balls

Ingredients:

Chocolate Dough:

  • 400gm BWY Pineapple Tart Mix
  • 250gm Echte Boter Butter (salted)
  • 2nos egg yolk
  • 40gm cocoa powder
  • 100gm Cottura Chocolate Compound Bar (melted)

White Dough:

  • 200gm BWY Pineapple Tart Mix
  • 125gm Echte Boter Butter (salted)
  • 1nos egg yolk

Filling:

  • 500gm pineapple paste

Bahan:

Doh Coklat:

  • 400gm Adunan Tart Nenas BWY
  • 250gm Mentega Echte Boter (bergaram)
  • 2biji telur kuning
  • 40gm serbuk koko
  • 100gm Coklat Kompaun Cottura (cairkan)

Doh Putih:

  • 200gm Adunan Tart Nenas BWY
  • 125gm Mentega Echte Boter (bergaram)
  • 1biji telur kuning

Inti:

  • 500gm pes nenas

材料:

巧克力面团:

  • 400克 BWY黄梨塔预拌粉
  • 250克 Echte Boter有盐牛油
  • 2颗 鸡蛋黄
  • 40克 可可粉
  • 100克 Cottura巧克力块(融化)

白色面团:

  • 200克 黄梨塔预粉
  • 125克 Echte Boter有盐牛油
  • 1颗 鸡蛋黄

黄梨陷:

  • 500克 黄梨陷

Method:

  1. In a mixing bowl, whisk butter until light and fluffy. Add in egg yolk and mix well. Add in BWY Pineapple Tart Mix and cocoa powder gradually and mix well. Add in melted chocolate, mix until well combine, place the dough in fridge for 30 minutes.

  2. In another bowl, whisk butter until light and fluffy. Add in egg yolk and mix well. Add in BWY Pineapple Tart Mix gradually and mix well. Use a flower shape cookie cutter to cut the dough, set aside.

  3. Divide pineapple paste for 10gm each and roll it into a ball shape.

  4. Remove chocolate dough from fridge, divide it into 20gm each, place the pineapple paste at the middle of dough, then wrap it and shaped it into ball. Place the flower shaped white dough on top of the chocolate dough.

  5. Place the cookies on baking tray lined with parchment paper then bake at preheated oven at 180°C for 15 – 20 minutes.

Cara Membuat:

  1. Dalam mangkuk besar, pukul mentega sehingga kembang. Masukkan telur dan gaul sebati. Tambahkan Adunan Tart Nenas BWY dan serbuk koko perlahan-lahan dan gaul sebati. Masukkan coklat cair, gaul sebati. Simpan doh di peti sejuk selama 30 minit
  2. Dalam mangkuk besar yang lain, pukul mentega sehingga kembang. Masukkan telur dan gaul sebati. Tambahkan Adunan Tart Nenas BWY perlahan-lahan dan gaul sehingga sebati. Guna pemotong kukis bunga untuk menbentuk corak bunga.
  3. Bahagikan pes nenas kepada 10gm sebiji, bulatkan.
  4. Keluarkan doh coklat dar peti sejuk, bahagikan ke 20gm sebiji, letakkan pes nenas di tenggah doh dan balut, bulatkan. Tampal doh putih berbentuk bunga.
  5. Susunkan tart nenas di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 180°C selama 15 – 20 minit.

做法:

  1. 在一个大碗里,把牛油切成小块然后打发呈乳白状。加入鸡蛋黄搅拌均匀。慢慢加入黄梨预拌粉和可可粉,混合均匀,然后加入融化巧克力,混合成巧克力软面团,放入冰箱约30分钟。
  2. 在另一个大碗里,把牛油切成小块然后打发呈乳白状。加入鸡蛋黄搅拌均匀。慢慢加入黄梨预拌粉,混合成白色软面团,把白色面团搓成约一厘米厚,然后用花型模具压出图案,放置一旁。
  3. 把黄梨陷分成每份10克,搓成圆形。
  4. 把巧克力面团从冰箱取出,分成每份20克,搓成圆形。搓圆后,压扁,裹入黄梨陷,整成圆球。然后把刚刚准备好的花型白面团放在巧克力球的中间。
  5. 把巧克力球放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,送入预热烤炉里,以180℃烘烤15至20分钟。