BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chocolate Lava Cream Cheese Tarts

Ingredients:

  • 226gm Cottura Cream Cheese
  • 500gm BWY Chocolate Lava Cake Mix
  • 200gm eggs
  • 180gm Ausicows Butter (melted)
  • 150ml Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 24pcs BWY Tart Shell (big)

Bahan:

  • 226gm Keju Krim Cottura
  • 500gm Adunan Kek Lava Coklat BWY
  • 200gm telur
  • 180gm Mentega Ausicows (dicairkan)
  • 150ml Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
  • 24biji Tempurung Tart BWY (besar)

材料:

  • 226克 Cottura奶油奶酪
  • 500克 巧克力熔岩蛋糕预拌粉
  • 200克 鸡蛋(约4颗)
  • 180克 Ausicows牛油 (融化)
  • 150毫升 Meadow Fresh全脂牛奶
  • 24粒 蛋挞皮(大)

Method:

  1. Beat cream cheese until soften creamy texture and set aside.
  2. Next, beat cake mix, eggs, butter & milk with medium speed approximately 3-4 minutes until well incorporated and then add in cheese mixture until well combined.
  3. Pour mixture into tart shells, 3/4 full.
  4. Bake in a preheated oven at 210°C for about 6-8 minutes.
  5. Ready to serve warm.

Cara Membuat:

  1. Putar keju krim sehingga berkrim, ketepikan.
  2. Kemudian, campurkan adunan kek lava, telur, mentega dan susu dengan kelajuan sederhana selama 3-4 minit, kemudian masukkan keju krim dan gaul sehingga sebati.
  3. Tuangkan adunan ke dalam tempurung tart sehingga 3/4 penuh.
  4. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C selama 6-8 minit.
  5. Hidangkan semasa masih panas.

做法:

  1. 用打蛋器把奶油奶酪搅拌至顺滑,搁置一旁。
  2. 然后在另一个搅拌盆里,用中速度把蛋糕预拌粉,鸡蛋,牛油和牛奶搅拌均匀,约3-4分钟,然后加入打发好的奶油奶酪,继续搅拌至均匀顺滑。
  3. 把面糊倒入准备好的蛋挞皮里,约3/4满。
  4. 把挞放入预热烤箱中,以210°C烘烤6-8分钟。
  5. 趁热享用。