BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Choco Coffee Chips Cashew Nut Cookies

Ingredients:

Ingredients A:

  • 250gm Ausicows Butter (salted)

Ingredients B:

  • 2 nos eggs
  • 1/4tsp BWY Kularome Coffee Flavour

Ingredient C:

  • 500gm BWY Biscuit Mix

Ingredients D:

  • 150gm choco coffee chips
  • 150gm toasted cashew nut (chopped)

Bahan:

Bahan A:

  • 250gm Mentega Ausicows (bergaram)

Bahan B:

  • 2biji telur
  • 1/4tsp Esen Perisa Kopi Kularome BWY

Bahan C:

  • 500gm Tepung Biskut BWY

Bahan D:

  • 150gm cip coklat kopi
  • 150gm kacang gajus (dibakar dan dipotong kecil)

材料:

材料 A:

  • 250克 Ausicows 牛油

材料 B:

  • 2克 鸡蛋
  • ¼茶匙 BWY咖啡香精

材料 C:

  • 500克 BWY饼干预拌粉

材料 D:

  • 150克 咖啡巧克力粒
  • 150克 烤腰果(切碎)

Method:

  1. Preheat oven to 180°C.

  2. Beat Ingredient A until light and fluffy, blend in Ingredients B, mix until well blended.

  3. Then add Ingredient C, mix until well incorporated and lastly stir in Ingredients D until well incorporated and form a dough.

  4. Shape the dough into small balls on baking tray lined with parchment paper then flatten slightly with palm.

  5. Bake for 12-15 minutes or cookies turn light brown in colour and the inside is cooked through.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar ke 180°C.
  2. Pukul Bahan A sehingga kembang, masukkan Bahan B dan sambung pukul sehingga sebati.
  3. Masukkan Bahan C dan gaul sehingga sebati. Akhir, masukkan Bahan D dan kacau sebati.
  4. Buat bentuk bebola kecil di atas loyang yang telah dialaskan dengan kertas minyak dan tekan dengan tapak tangan secara ringan.
  5. Bakar selama 12-15 minit atau sehingga kukis menjadi kekuningan. Biarkan biskut sejuk sebelum simpan ke dalam bekas.

做法:

  1. 把烤炉预热至180°C。
  2. 把材料A打法,然后加入材料B,搅拌均匀。
  3. 加入材料C搅拌均匀,最后加入材料D揉成软团。
  4. 把面团搓成小圆球然后放在已铺好一层油纸的烤盘上,然后用拇指轻轻按压。
  5. 烘烤约12-15分钟,或烤至金黄色,取出放凉。