BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
Line 6” round-shaped cake pan with 2 layers of parchment papers, leave about 2 inches above the tin. In a bowl, combine cream cheese and sugar until creamy.
Add in other ingredients except cake flour. Mix until well-combined.
Lastly, add in the cake flour and continue to stir until everything is well-mixed.
Pour the batter into the cake pan and bake at pre-heated oven at 200°C for 50 minutes or till the crust turned brown.
Let the cake cool at room temperature, it will deflate about 1 inch.
Keep the cake chilled overnight, decorate it (optional) before serving.
Cara Membuat:
Alas loyang kek 6” bentuk bulat dengan 2 lapisan kertas parchment, tinggalkan 2 inci kertas di atas. Dalam mangkuk, gabungkan keju krim dan gula sehingga sebati.
Masukkan bahan-bahan lain kecuali tepung kek. Gaul sehingga sebati.
Akhir, masukkan tepung kek dan sambung gaul sehingga semuanya campur sebati.
Masukkan adunan ke loyang kek dan bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 200°C selama 50 minutes atau sehingga permukaannya berwarna kekuningan.
Biarkan kek sejuk pada suhu bilik, ia akan tenggelam kira-kira 1 inci.
Simpan kek dalam peti sejuk semalam, hiaskan (mengikut pilihan anda) sebelum dihidangkan.